Gerhardsen & Karlsen

Innblikk Blog RED

Mørkredd, Creative Mornings og fredagskveld.
 

Fredag. Jeg sitter hjemme ved stuebordet og plundrer på maskina. Lasse (min mann) jobber intenst med noe skolegreier, og Imen passer fint på føttene mine slik at de ikke drar noen plass. Egentlig skulle jeg ikke jobbe nå, det er jo straks fredagskveld, men jeg klarte ikke la være å skrive litt om hvordan denne uka endte. Det kribler litt av både stolthet og slitsomhet nemlig. 


I går var det utstillingsåpning av Ståle Gerhardsen sin utstilling «Mørkredd» . For de av dere som ikke kjenner meg, så er Ståle den største storebroren min. Jeg holder på å skrive litt om meg selv jeg også, slik som Sindre gjorde da han skrev “Mannen bak &” . Så hele dette slektstreet skal du få en bitteliten innføring i senere!

 Dette bildet brukte vi da vi fortalte at vi holdt på med utstillingen til Ståle første gangen.  Men da var det så hemmelig at vi rett og slett måtte hemmeligstemple bildet!

Dette bildet brukte vi da vi fortalte at vi holdt på med utstillingen til Ståle første gangen. Men da var det så hemmelig at vi rett og slett måtte hemmeligstemple bildet!

Sindre og jeg jobbet som fotografer i forberedelsene til utstillingen, og under selve åpningen på Galleri SG. Det er alltid spennende å være leid inn som “flue på veggen” under slike arrangementer, og ekstra spennende er det når det er din egen storebror som stiller ut. Jeg har jobbet så nært på alle verkene hans, at jeg ble skikkelig glad i alt fra malerier til skulpturer og lamper som hørte med. Derfor er nervene også litt ekstra på når dørene åpnes. Og jaggu raste det ikke inn med folk! Vi har både filmet og tatt bilder av kvelden, så dere skal nok få et ordentlig innblikk i hvordan det var.

 Bildet som pryder utstillingskatalogen tok vi tidligere i høst. Faktisk så er nesten alle bildene inne i katalogen tatt av oss.

Bildet som pryder utstillingskatalogen tok vi tidligere i høst. Faktisk så er nesten alle bildene inne i katalogen tatt av oss.


Jeg er så stolt. Stolt av Ståle som bare gønner på og virkelig løfter seg selv gang på gang. Det skulle jo egentlig være et skriveri om jobben vi gjorde for Ståle, men vanskelig å ikke bli revet med når man skriver om en sånn type som han.

 Jeg og du måtte inspisere bildene litt før åpning. Det er nemlig malt med selvlysende maling.

Jeg og du måtte inspisere bildene litt før åpning. Det er nemlig malt med selvlysende maling.

 Kunstneren i egen person, med verket “put on your own mask before helping others” hengende bak seg.

Kunstneren i egen person, med verket “put on your own mask before helping others” hengende bak seg.

Vi var så heldige at vi fikk være med på middag med Galleri SG og kunstneren i egen person etterpå. Vi fikk prata foto ned til tåspissene, spist god mat og kosa oss skikkelig med fine folk. Nabobordet kom og prikka meg på skuldra da de trengte noen til å ta et bilde av gjengen, flaks for de så kunne jeg fortelle at jeg faktisk er fotograf og derfor lett skulle løse oppgaven for de.

 SMIIL!

SMIIL!

I dag var vi tidlig på for Creative Mornings. De feirer nemlig ett år nå, og gjør dette med en real Restart. De har brukt tid på å bygge om konseptet og laget en fin start på dagen for oss og en hel haug av bransjefolk. Vil du se bildene vi tok for Creative Mornings tidligere i dag?

Det passa jo veldig fint at starten på et nytt kapitel for CM ble avholdt i det splitter nye lokalet til EGGS design. Eller det er jo i utgangspunktet et gammelt menighetshus bygd som ei kirke, som de sammen med noen utbyggere har fått herje med. for en plass altså! Bakke Designhus heter det nå, og dit kan vi varmt anbefale alle å dra.

 Sindre sniker rundt lett på tå for å få fine bilder!

Sindre sniker rundt lett på tå for å få fine bilder!

 De nye lokalene til EGGS design altså.. Snakk om å legge til rette for kreativitet og godt arbeidsmiljø!

De nye lokalene til EGGS design altså.. Snakk om å legge til rette for kreativitet og godt arbeidsmiljø!

 Sindre er igjen ute å sniker, denne gangen enda litt høyere opp!

Sindre er igjen ute å sniker, denne gangen enda litt høyere opp!

 Ja, så ble jeg busta. Jeg hadde sikla på de Donutsa helt siden vi kom den morningen. Sindre fikk fanga hvor glad jeg ble når jeg endelig fikk tak i en!

Ja, så ble jeg busta. Jeg hadde sikla på de Donutsa helt siden vi kom den morningen. Sindre fikk fanga hvor glad jeg ble når jeg endelig fikk tak i en!

Nå har jeg fått lira av meg noen tanker og tar derfor en skikkelig helg. Iallefall skikkelig fredag! 


God helg alle sammen!

// Amanda

 
Sindre Karlsen
Mannen bak &
 

Sindre Karlsen

Sindre_sindre.jpg

Født i Narvik, oppvokst på Heimdal.
Elsker naturen
Liker å trene (oppdaget det ut for 2 uker siden) 
Har funnet ut at de to går hånd i hånd.
og særlig når man får kombinert det med Fotografi.
Så, hånd i hånd i hånd.

Min fotohistorie starter med at min far introduserte meg for fotografering i tidlig alder, kjøpte mitt første speilreflekskamera for konfirmasjonspengene. 
Og har siden tidlig alder vært en romantiker, var det noe fint jeg så, var det verdt å ta vare på. #samler #hoarder

Familien kommer fra Narvik, og som regel dro vi dit i sommerferiene.
Det betydde en stor overgang fra de søte små åsene her i Trøndelag, til stupbratte fjell som preger Nordnorge.

GerhardsenKarlsen_Natur002.jpg

Så min oppgave resten av året var å drømme meg bort til et landskap som jeg bare fikk se kanskje en gang i året.
Derav startet nok min interesse av å ta vare på minnene jeg hadde av landskapet.

858394_10152584828825182_1635869041_o.jpg

Etter mange år med Fotografi som hobby, og et beskjedent år på Ladejarlen kokk og stuert,  tok jeg valget og dro til Lofoten for å studere fotografi.
Et år senere, med mye innabords av både fjell, sjø og foto, ble det to nye år tilbake i Trondheim der Norsk Fotofagskole ventet.

Følte etter to år med teknikk at jeg manglet input fra den kunstneriske siden av fotografi, så noen år senere etter endt skolegang ved Fotofagskolen, litt erfaring som freelancer og flere strøjobber, ventet enda et år på samme skole, denne gang linja Kunstfoto.

Var så heldig at denne linja ikke bare førte med seg det jeg følte jeg trengte innenfor foto, men også en stk bonus Amanda med på kjøpet.
Vi fant fort tonen, og for å gjøre en liten lang historie kort dannet vi til slutt Gerhardsen & Karlsen.

logogk_LITEN.jpg

Mitt utrykk innenfor fotografi er nok ganske romantisk, typ nasjonalromantisk, jeg elsker den nordiske naturen og mine største inspirasjonskilder er Adolph Tidemand, Hans Gude og August Cappelen.
Måten de framhevde den norske naturen med pensel og deres følelser fra den dagen/dagene de brukte på å male ferdig sine malerier, er det jeg prøver å utrykke meg for i mine fotografier av natur.

 Skogtjern i nedre Telemark, av August Cappelen

Skogtjern i nedre Telemark, av August Cappelen

Det vil si at mine fotografier har jeg alltid gjort noe med, jeg bruker god tid med dem i etterbehandling.
Det starter med følelsen av hva jeg følte når jeg tok dem, fargene, lyset, selve stemningen av det som ble fotografert.

Dette er min lidenskap, både når jeg tar selve bildet, opplevelsen i naturen og i etterbehandlingen og gjenskapelsen av det jeg følte.
Mange følelser her altså, men dette er det jeg elsker med fotografi.

Hva det bringer fram i meg og i den som ser det ferdige verket for første gang.

 Bak gjerdet

Bak gjerdet

Motivet ¨Bak gjerdet¨ er på mange måter et slik bilde som man kan sette sine følelser i, et motiv der det kanskje minner betrakteren om dens opplevelser i en lignende situasjon.

Tilbake til Trøndelag, og de søte små åsene.
Er det noe jeg vil fremheve så er det naturen vi har her i Trondheim, lettere sakt Bymarka.
Vi har kanskje ikke de stupbratte fjellene som Nord-Norge har, men man ska se lenge etter en finere skog og tilgjengelighet for trønderne som bor ved byen.

Bymarka er fantastisk! jeg har så mange gode opplevelser derfra.

Som for eksempel sist Lørdag, Tåkheim.

 Morgentåke 1

Morgentåke 1

Å dra på tur i tåken uten gps og utenom sti kan være en interessant opplevelse. Stillheten og følelsen var som å være med i boken ¨I Morgentåkedalen ¨ av forfatter Jan Deberitz.

 Morgentåke 3

Morgentåke 3

Dette er en liten del av meg som jeg gjerne ville dele.
Håper dere setter like stor pris på naturen som jeg gjør ( selv om det kanskje er litt i overkant )

Og til dere som leste hele teksten (dere er noen tålmodige helter altså!)  får en liten rabattkode som kan brukes i butikken vår, der noen av fotografiene fra dagens innlegg ligger.

Rabattkode : TÅKE
Varer til 29.Desember


Hilsen Sindre

 
Sindre Karlsen
Ei uke i Gerhardsen & Karlsen
 

Denne uka her. Hva kan jeg si? Enkelte uker er bare fylt til randen av fine ting og skikkelig bra folk. Og dette var en slik uke. Jeg har virkelig kosa meg! Selv om det kan bli både slitsomt og utladende, er det på en merkelig måte samtidig veldig oppløftende og gir masse energi! Vi sa jo tidligere i uka på facebook at vi nesten bare måtte snakke høyt om denne uka, og her kommer det. 

Vi startet uka sammen med gjengen på Vaskehjelp as. Jeg har skrevet litt om utsmykningen vi har gjort på kontorlokalene deres her. Må si at jeg helt oppriktig tror at de har byens beste kaffe, så det å starte uka der var skikkelig fint. Kan egentlig anbefale alle å stikke innom både for kaffen sin del, men også for å ta en prat med de dyktige folka bak Appen. De driver forresten på med en veldig spennende innspurt mot lansering av ny versjon. Dette fikk vi prata en del om på mandag, og gikk derfra med masse inspirasjon og tanker om veien videre når det kommer til vårt samarbeid.

 En konsentrert Karlsen har bøtta innpå den første koppen med kaffe.

En konsentrert Karlsen har bøtta innpå den første koppen med kaffe.

Tirsdag ble det nye, interessante kundemøter! Jeg liker godt å hilse på nye folk. Så godt at det muligens er det gøyeste jeg vet. Det å lære noen å kjenne er fantastisk, noe som kan være grunnen til at jeg er så glad i å ta portrettbilder. Liiiiiten digresjon der, men det får vi tåle.

Vi var blant annet i møte med en gjeng smilende damer fra Headspin for å vise hva vi egentlig driver med. Å vise frem hvem vi er og hva vi står for er nervepirrende! En veldig avkledd situasjon. Litt sånn, «HEI her kommer jeg med hele meg og viser dere det beste jeg kan. Døm meg!» Derfor er pulsen alltid litt høy rett før vi begynner, men så fort vi får startet er det flyt. Skikkelig flytsone. Praten går i ett! Det hjelper også at gjengen vi pratet med var ordentlig trivelige og fine folk!  Bra vi har fordelt hva vi skal prate om, slik at Sindre også får skinne. For han skinner nemlig skikkelig bra i slike møter! Stolt «jobbkone»!

Onsdag ble på sin side en skikkelig 12 timers! Vi startet 08.00 med en fotografering av en søt gjeng vi lenge har fulgt. Julekort sa mamma Siri, julekort skal bli sa vi!

 Viktig å fordele arbeidsoppgaver

Viktig å fordele arbeidsoppgaver

Sparebank1 Regnskapshuset har sine årlige fagdager nå, Vi dokumenterer eventen for tredje år på rad. Det er litt av et opplegg. Lysshow, flinke foredragsholdere og 450 ansatte samlet på Clarion hotell og congress. Opplegget er imponerende godt organisert! Jeg blir ganske paff når de går til pause og gir beskjed om at vi starter opp igjen 2 min over hel, og alle 450 stk er tilbake i salen 1 min før oppstart. Regnskapsfolk er pålitelige folk! Og jeg går hjem litt mer kunnskapsrik, selv om jeg ikke klarer å henge med på alt det de prater om.

Torsdagen ble brukt til å få unna litt photoshopping av den siste ukas jobber. Her gjelder det å utnytte den tiden man har til rådighet.

IMG_6195.jpg

I tillegg begynner det å nærme seg utstillingen “Mørkredd” av Ståle Gerhardsen. Vi har tatt promobildene til utstillingen, samt alt inne i utstillingskatalogen. Det mangla et par bilder og noen skulpturer, så fikk gjort unna disse i løpet av dagen. Det betyr at vi faktisk har sett alt denne utstillingen har å by på, og vi kan med hånden på hjerte si at dette blir bra! Jeg anbefaler deg å komme på utstillingen, for Ståle vet å overgå seg selv. Jeg har vært på nesten alle utstillingene han har hatt de siste årene, og hver gang tenker jeg «Dette er den desidert beste utstillingen hans!» Og nå tenker jeg det allerede før utstillingsåpningen! Så kom deg ned til Galleri SG 29. november å få med deg det her.

 Sindre og Ståle fikser detaljer på noe som, frem til 29. november, er skikkelig hemmelig!

Sindre og Ståle fikser detaljer på noe som, frem til 29. november, er skikkelig hemmelig!

 jeg er ikke så streng som jeg ser ut til altså.

jeg er ikke så streng som jeg ser ut til altså.

1Y8A8757-2.jpg

Nå er det fredag. Den fine blå timen har meldt sin ankomst og gatelysene tar gradvis over og fyller de snart veldig mørke gatene med varme. Vi sitter på kontoret, Sindre pusler med noen portretter vi må få sendt avgårde før helgen, jeg filosoferer over uka og Imen (kontorhunden vår) har oversikt over alle som passerer siloene i Ormen langes vei. Vi har også idag dekket fagdagene for Sparebank1 Regnskapshuset, og nå tar vi helg. Eller, vi drar iallafall hjem!

God helg alle sammen! 

Amanda  
Sindre Karlsen
Vår første utsmykning!
 

Vi gjør mye gøy på jobb, Sindre og jeg. Heldige folk som får lov til å drive med noe vi elsker! Vi møter spennende mennesker og får uttrykke oss gjennom foto hver dag. Tenk det! Av og til er vi så heldige at vi får følge kunder over lang tid. Vaskehjelp er en slik kunde.

Nesten helt fra oppstarten av appen Vaskehjelp har vi fått jobbe med de kreative og hardtarbeidende folka bak appen. Vi har gjort alt fra portretter av kunder og renholdere til dokumentarfoto for dem. Alltid veldig inspirerende å jobbe sammen med kunder som virkelig brenner for det de gjør! Jeg kan kjenne meg igjen i det å virkelig ha hjerte for produktet. Det gjør det ekstra gøy å treffe spikeren på hodet til slike som Vaskehjelp. Å se smil når vi leverer jobber til disse folka gjør meg derfor ekstra varm om hjertet! Skikkelig stolt på en måte!

For noen måneder siden var de nødt til å bytte kontorlokaler da deres “gamle” hjem ble for lite for den voksende bedriften. Det nye lokalet var stort og fint og helt nytt, men trengte noe på veggene. Flaks for oss så har vi faktisk ganske mye å by på når det kommer til kunst og utsmykning.

 Møterom med møteromsfolk, selveste lederne av flokken!  På veggen henger “Narvik 1” og “Gjevillvassdalen 1”

Møterom med møteromsfolk, selveste lederne av flokken!
På veggen henger “Narvik 1” og “Gjevillvassdalen 1”

 Nærbilde av “Gjevillvassdalen 1”

Nærbilde av “Gjevillvassdalen 1”

Vaskehjelp er opptatt av frihetsfølelsen, av det å selv kunne bestemme over egen arbeidshverdag som renholder. Og at du som både renholder og kunde blir fristilt til å disponere tiden din slik du vil. Kort fortalt en markedsplass! I alt vi har gjort for denne gjengen frem til nå så har naturen spilt en viktig brikke. Det har vært den røde tråden i alt fra små filmsnutter til portretter. Vi sa rett og slett frihetsfølelse + natur, og ordnet med ni bilder til lokalene på tunga!

Alle disse trykkene kan du kjøpe i den splitter nye butikken vår! Om du er interessert i noen av bildene, men ikke finner de der så send oss en mail her, så fikser vi det for deg! På spiserommet, rett ved sofakroken henger fra venstre “Høst 1”, “Gjevillvassdalen 2” og “Allmannberget 1”

På spiserommet, rett ved sofakroken henger fra venstre “Høst 1”, “Gjevillvassdalen 2” og “Allmannberget 1”

 “Høst 1”, “Gjevillvassdalen 2” og “Allmannberget 1”

“Høst 1”, “Gjevillvassdalen 2” og “Allmannberget 1”

 Over spisebordet henger fra venstre “Oppdal 1”, “Ristafallet 1” og “Åreskutan 1”

Over spisebordet henger fra venstre “Oppdal 1”, “Ristafallet 1” og “Åreskutan 1”

 Fra venstre over sofaen “Høst 1”, “Gjevillvassdalen 2”, “Allmannberget 1”, “Oppdal 1”, “Ristafallet 1” og “Åreskutan 1”

Fra venstre over sofaen “Høst 1”, “Gjevillvassdalen 2”, “Allmannberget 1”, “Oppdal 1”, “Ristafallet 1” og “Åreskutan 1”

 “Oppdal 1”, “Ristafallet 1” og “Åreskutan 1”

“Oppdal 1”, “Ristafallet 1” og “Åreskutan 1”

Dette er det første store utsmykningsoppdraget vi har fått og må ærlig innrømme at dette har gitt mersmak!


Hva syns du?

(For flere naturbilder trykk HER)

Amanda

 
Sindre Karlsen
Ny hjemmeside!
 

Ny hjemmeside! Endelig, ja jeg sier endelig jeg. For dette føler jeg vi har snakket om og jobbet med i en halv evighet. Det er så mye som skal bestemmes og besluttes når en hjemmeside skal på plass. Design og layout er jo en ting, men noe helt annet er: Hva skal ut? Kill your darlings er ganske mye enklere sagt enn gjort..

 En av mange eksponeringer in action

En av mange eksponeringer in action

Vi, altså Sindre og jeg, har nå jobbet sammen i snart tre år. På den tiden har vi produsert ganske mye. Hadde vært gøy å telle hvor mange eksponeringer vi har tatt på de tre årene! Men altså det tar vi oss ikke tid til, tid er penger vettu!

Det har vært mye frem og tilbake. En hel haug av synsing fra forskjellige vinkler og folk. Diskusjoner (ikke av den høylytte varianten) og utallige gjennomganger, og nå er endelig hjemmesiden klar.

Den er faktisk så klar at vi med dette sier
klar, ferdig og gå!

 Sindre tester hjemmesiden på ALLE flater før lansering. Viktig at det blir riktig!

Sindre tester hjemmesiden på ALLE flater før lansering. Viktig at det blir riktig!

Med nettbutikk, blogg-aktig sak og en liten portfolio. Vi er ganske fornøyde! Men….

Hva syns du? Se, les, kjøp, og gi oss gjerne en tilbakemelding!

Og du, nå kan du også melde deg på nyhetsbrev for å få førstehåndsinformasjon om hva vi driver med. Du vil være oppdatert på det aller nyeste på nettbutikken vår til en hver tid (neida, ikke for mye brev i din digitale postkasse. men sånn i ny og ne).

På vegne av oss begge to,

Amanda !

 
Sindre Karlsen